Zamena amortizera

servis amortizeraJedan od najpoznatijih delova vešanja je svakako amortizer čija je uloga usporenje i zaustavljanje njihanja celog vozila tokom vožnje, te služi kao prigušnica oprugama. Neispravna funkcija amortizera dopustiće prekomerno osciliranje celog vešanja sa jako izraženim amplitudama. Usporenje i umanjenje amplituda potrebno je da bi se održala udobnost vožnje i povećala sigurnost.

Preporuka je svakih 20.000 km proveriti stanje celog vozila, pa tako i sistema vešanja. Ispravan sistem vešanja znači sigurnu i udobnu vožnju uz najmanje troškove.

Dodatna je opasnost istrošenih amortizera to što je produžen put kočenja i ranije se pojavi vodeni klin ili popularno zvan ‘aquaplaning’.

Uočite li ulje na telu amortizera, to je i bez stručnog pregleda siguran znak da je potrebno zameniti amortizere.

 

UnnamedDa li ste znali?

Istrošeni ili neispravni amortizeri produžavaju zaustavni trag vozila, dovode do gubitka kontakta pneumatika sa putem, i na kraju ugrožavaju bezbednost. Proveravajte amortizere na svakih 20.000km i zamenite ih posle pređenih 80.000km.

 

Opruge, zajedno sa amortizerima, predstavljaju važan deo bezbednosti vozila pošto kontrolišu sistem vešanja poboljšavajući, između ostalog, sledeće: držanje na putu, kočenje, stabilnost, udobnost.

 

 Za više informacija nas kontaktirajte.

  

GUME

PRONAĐITE VAŠE GUME >>>

Proizvođač
Tip
Širina gume
Visina gume
Prečnik gume (R)
Reset

Alu Felne

PRONAĐITE VAŠE FELNE >>>

Brend
Model
Prečnik felne
Širina felne
Raspon rupa
Reset

KONFIGURATORI ALU FELNI
Ovde možete kombinovati svoj model automobila sa modelom i veličinom alu felni.

Alfa RomeoAUDIMAKOZ RACINGCHEVROLETFORDCITROENDACIAFIAT

 

NPK - REZERVNI TOČAK
Nezamenljiv dodatak svakom automobilu!

Alfa Romeo